paleontica-logo

 

Nechinska Bara

Naam: Nechinska Bara, Bulgarije
Status: Open
Kwetsbaarheid: Niet kwetsbaar

Langs de Nechinska Bara rivier in noordwest Bulgarije is een successie van ontsluitingen, die het volledige Calloviaan en het onderste deel van het Oxfordiaan vertegenwoordigen. In deze afzettingen kunnen veel ammonieten gevonden worden.

Er is veel onderzoek geweest op deze locatie, omdat de volledige opeenvoling van Macrocephalites soorten in deze onstluitingen voorkomt. De successie bestaat uit siltige mergels, opgevolgd door kleige kalkstenen, met in het bovenste deel kalkstenen en dolomieten. 

Met dank aan Dimitris

Vondsten

Belemnieten, brachiopoden en veel ammonieten, inclusief veel verschillende soorten van Macrocephalites. De fossielen dateren van het vroeg Calloviaan tot het onder Oxfordiaan.

Er staan 4 foto's van fossielen van deze vindplaats in het Fossielen Fossielendatabase.
Zie hier de soortenlijst van Nechinska Bara.

Route

De locatie ligt ongeveer 2,5 uur rijden van de hoofdstad Sofia. Je bereikt de Nechinska Bara rivier via de E79 snelweg, in de richting van Vidin. De vindplaats is precies op de grens tussen de provincies Montana and Vidin, na het dorpje Belontintsi. De onsluitingen zijn zichtbaar vanaf de brug over de rivier. Als je de brug overgestoken bent, kan je parkeren aan de rechterkant. Om bij de onsluitingen te komen moet je de rivier terug oversteken. Als het water laag staat is dit makkelijk, als het water hoog is, heb je laarzen nodig. 

Literatuur over deze locatie

Literatuur toevoegen

Foto's van deze locatie

In de buurt

Fossielenlocatie: Millau
Fossielenlocatie: Montady

Feedback

Mist er iets op deze pagina? Of klopt er iets aan de tekst? Meld het ons.

Doneer

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

10.0%
Percentage van ons maanddoel gehaald deze maand

 Ik wil meer weten

Geo Kalender

Adv. GeoRockShop