paleontica-logo

 

Pierrerue

Naam: Pierrerue, Frankrijk
Status: Open
Kwetsbaarheid: Niet kwetsbaar

In de omgeving van Pierrerue (omgeving Forcalquier) zijn langs wegen diverse aansnijdingen van het Mioceen/ Oligoceen te vinden. In deze afzettingen zijn op sommige plekken fossielen te vinden. 

Met dank aan Pierre Verbraak

Vondsten

Voornamelijk bivalven en gastropoden. 

Er staan 3 foto's van fossielen van deze vindplaats in het Fossielen Fossielendatabase.
Zie hier de soortenlijst van Pierrerue.

Route

Voor alle vindplaatsen geldt dat je vanaf Forcalquier de D12 richting Lurs/Sisteron moet volgen. Vervolgens linksaf afslag Pierrerue (D212) en deze weg blijven volgen richting Sigonce/Fontienne. Vervolgens linksaf Pierrerue inrijden en D212 volgen. Er zijn drie bekende plekken:

  1. Na ca 1500 meter vervolgens afslag rechts richting St. Pierre (is ook de D212). Brugje over riviertje. Vindplaats is direct aan rechterzijde flauwe helling tussen weg en riviertje. Hier zijn vooral steenkernen van Pecten, Ostrea, brachiopoden uit het Helvetiaan (Serravalliaan-Langhiaan) te vinden. 
  2. Vanaf de D212 niet richting St. Pierre rijden maar rechtdoor richting Sigonce/Fontienne (geen wegnummer). Vanaf afslag linksaf Pierrerue in, is het ongeveer 2500 meter naar de vindplaats. Aan de rechterzijde ligt een boerderij. Vindplaats links is direct aan de weg. Hier zijn vooral pecten en fragmenten zeeegels uit het Burdigaliaan te vinden. 
  3. Na afslag linksaf Pierrerue is het ca 3,5 km rijden. Er ligt een weggetje rechts met bord Le Liman. De vindplaats is het gehele terrein rechts van de weg. Deze vindplaats is niet erg rijk. Er zijn hier en daar brachiopoden en gastropoden uit het Chattiaan (Oligoceen) te vinden. 

Literatuur over deze locatie

Literatuur toevoegen

Foto's van deze locatie

In de buurt

Fossielenlocatie: Céreste

Feedback

Mist er iets op deze pagina? Of klopt er iets aan de tekst? Meld het ons.

Doneer

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

0.0%
Percentage van ons maanddoel gehaald deze maand

 Ik wil meer weten

Geo Kalender

Adv. GeoRockShop