paleontica-logo

 

NC Green Mill Run

Naam: NC Green Mill Run, Verenigde Staten van Amerika
Status: Open
Kwetsbaarheid: Niet kwetsbaar

Green Mill Run is een beekje dat door het lage gedeelte van Greenville, North Carolina stroomt. Op de bodem van het stroompje zijn uitgespoelde fossielen uit het Krijt, Paleogeen en Neogeen te vinden. Het kan handig zijn om handschoenen en een waadbroek mee te nemen. Een schep en zeef die kan drijven of met een touw om de middel/nek gebonden kan worden is nuttig. Ga de bodem van het stroompje af met een schep. Let hierbij op het geluid van stenen op de bodem. Hier kunnen de fossielen gevonden worden, als je geluk hebt. Als je een optimist bent kan je een grote bak of zak mee nemen om de fossielen in op te bergen. 

In het begin van de jaren 2000 waren er problemen met de waterkwaliteit van het stroompje, maar sindsdien heeft de overheid hier verbetering in gebracht. 

Met dank aan Phil Schmitz voor het insturen van deze beschrijving

Vondsten

Megalodons, Makos, tijgerhaaien, zandtijgers, witte haaien, goblin haaien en nog veel meer soorten haaien en bijvoorbeeld ook walvisbotten. Hiernaast zijn er ook fossielen het Krijt te vinden, zoals belemnieten en Exogyra costata schelpen. Behalve fossielen kan je ook historische vondsten doen, zoals oude glazen flessen en stenen pijpjes. Elke keer weer een verrassing wat je in je zeef vindt.  

 

Er staan 18 foto's van fossielen van deze vindplaats in het Fossielen Fossielendatabase.
Zie hier de soortenlijst van NC Green Mill Run.

Route

Er zijn verschillende plekken waar je het stroompje kan bereiken. De Tenth Street bridge, net voorbij Elm Street (oostelijk) is een plek waar je makkelijk bij het stroomje kan komen. Er is verderop ook een park met cypressen en een parkeerplaats. 

Zorg er altijd voor dat je controleert of je toestemming hebt om over privé-terrein te gaan als je het stroompje wil bereiken. 

Literatuur over deze locatie

    Er is nog geen literatuur voor deze locatie toegevoegd.
Literatuur toevoegen

Foto's van deze locatie

In de buurt

Feedback

Mist er iets op deze pagina? Of klopt er iets aan de tekst? Meld het ons.

Doneer

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

0.0%
Percentage van ons maanddoel gehaald deze maand

 Ik wil meer weten

Geo Kalender

Adv. GeoRockShop