HOME Artikelen Fossiel.net / Hona beurs 2015
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Doneren

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

Populairste Artikelen

GeorockhopFossiel.net / Hona beurs 2015

Door Kevin Houben

Afgelopen zondag bracht ik een bezoek aan de fossielenbeurs in Wezemaal, georganiseerd door HONA, GVL en Fossiel.net.
Het evenement nam plaats in de lokale parochiezaal van Wezemaal, ondanks de bescheiden omvang was het een zeer aangename en familiale beurs.

Gezellige drukte

De stands werden meestal gehouden door mede verzamelaars met veel zelf gevonden materiaal en allemaal aan zeer democratische prijzen, dus ideaal voor jongere of beginnende verzamelaars die een bezoekje brachten met hun ouders. Er werd ook aangemoedigd om materiaal te ruilen.

Een grote diversiteit aan fossielen, vaak aan erg democratische prijzen.

Fossiel.net had natuurlijk hun eigen stand met de Georockshop gehouden door onze webmasters. Waar de jongste onder ons terecht konden voor gratis fossieln en iedereen voor advies, determinatie,… 

Aan de Fossiel.net stand toont Frederik hoe je een vervalste trilobiet kan herkennen.

Een ruime cafetaria was voorzien wat iedereen de kans gaf voor een babbel met medeverzamelaars en professionele paleontologen in gezelschap van een stuk taart, koffie of een pint.

Ik had de kans om nog eens bij te praten met oude bekenden en nieuwe mensen te ontmoeten van fossiel.net. En mijn dochter kon eens rustig rondneuzen tussen al dat moois en kwam thuis met een Boek en enkele fossieltjes.

Een tevreden bezoekster.

Mijn aankopen waren eerder beperkt tot wat prepareer materiaal en doosje, en een koppel trilobietjes van een oude vindplaats die al bijna twee decennia niet meer toegankelijk is. 
Van een goede vriend kreeg ik ook nog een hele doos geologische tijdschriften en wat naslagwerken.

Dit was dus een zeer aangename manier om de zondag door te brengen en ik kijk zeker uit naar de editie van volgend jaar.

 


Heb je aanvullingen op deze tekst? Neem dan contact op met het Fossiel.net Team.