HOME Artikelen WFW-Fossiel.net Fossielenbeurs Ede 2015
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Doneren

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

Populairste Artikelen

GeorockhopWFW-Fossiel.net Fossielenbeurs Ede 2015

Eerste editie van de

Fossiel.net-WFW-PBKring Fossielenbeurs, 14 maart 2015, een terugblik

Na maanden van plannen, vergaderen en organiseren was het op zaterdag 14 maart 2015 eindelijk zo ver: de Fossiel.net-WFW-Paleobiologische Kring Fossielenbeurs in Ede! Voor ons een bijzonder moment, aangezien we deze beurs met recht het grootste fossielen-gerelateerde evenement van Nederland mogen noemen!

Voor de organisatie besloten wij om met verschillende partners rond te tafel te zitten, om zo de krachten te bundelen: Fossiel.net als vertegenwoordiger van de grootste online community van fossielenverzamelaars in Nederland en België, de Paleobiologische Kring als partner met de contacten binnen het ‘professionele circuit’ en de Werkgroep Fossielen Wageningen als de lokale partner. Het idee was om het concept van een fossielenbeurs, waar men fossielen kan kopen en ruilen, te combineren met infostands van verenigingen en musea en met een laagdrempelige lezingenreeks, te organiseren door de Paleobiologische Kring.

Wat was het ontzettend spannend: een nieuw evenement opzetten, vanaf de grond, zonder precedent, zonder bekendheid. Waar de aanmeldingen van standhouders in het begin nog wat langzaam verliep, veranderde dit, met de nodige ‘aanmoediging’ van standhouders, naarmate de beursdatum dichterbij kwam.

Uiteindelijk hebben we een aanzienlijke lijst aan standhouders bij elkaar weten te brengen, en met dit gevarieerde aanbod aan fossielen, de participatie van geologische verenigingen als de WTKG en WPZ en musea als het Natuurhistorich Museum Maastricht én met bekende sprekers als Prof. Dr. Jelle Reumer kon het niet anders dan een succes worden! En dat werd het ook. Bij de opening van de beurs stroomde de bezoekers binnen. Veel lokaal publiek, maar ook verzamelaars van heinde en ver. Uiteindelijk werden er meer dan 400 bezoekers geteld, voor een eerste editie toch een aanzienlijk aantal!

Het aanbod was gevarieerd, de stands werden goed bezocht en de lezingenzaal zat bomvol. Terugkijkend denk ik dat we kunnen spreken van een zeer succesvol evenement. Een dergelijk succesvol evenement vraagt om een herhaling! En die gaat er zeker komen, op zaterdag 12 maart 2016. Deze geslaagde eerste editie belooft alvast veel goeds voor volgend jaar!

 Johan Vellekoop

Team Fossiel.net


Heb je aanvullingen op deze tekst? Neem dan contact op met het Fossiel.net Team.