HOME Artikelen Fossiel.net / Hona beurs 2014
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Doneren

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

Populairste Artikelen

Georockhop



Fossiel.net / Hona beurs 2014

Op 9 november 2014 vond de derde editie van onze Fossielenbeurs plaats. Voor de tweede keer ging dit door in de parochiezaal van Wezemaal. Het is duidelijk dat de succesformule nog lang niet aan z'n einde is: talloze bezoekers kwamen genieten van een ruim aanbod aan fossielen, vaak aan zeer democratische prijzen. Waar er niet verkocht werd, werd er geruild, gepraat en gelachen. Qua sfeer was dit zeker de topeditie. 

Hoewel het aanbod in grote mate door amateurverzamelaars verzorgd werd, of net daardoor, was het ook erg divers en interessant. Zelfs specialistische verzamelaars, op zoek naar die ene crinoïde, een speciale gastropode, een bijzondere nautilus, gingen zelden met lege handen naar huis. 

Op deze editie tekenden enkele opvallende gasten present, met name de Universiteit van Opole en het Natuurhistorisch Museum in oprichting van Alnif. Dit laatste is een opmerkelijk project, dat met de oprichting van een nieuw natuurhistorisch museum in Alnif, Marokko een meerwaarde wil bieden aan de lokale gemeenschappen die al decennialang ter plaatse trilobieten en andere fossielen opgraven. Meer kan je daarover lezen op de website van het project. De Universiteit van Opole dan weer, biedt interessante Paleontologische excursies en opgravingen in het Germaanse bekken van Boven-Silezië (Polen). Een unieke ervaring.

Intussen zijn we de strakke organisatie van Danny en het team van Hona al gewoon, maar toch kan niet genoeg benadrukt worden hoe zij de sleutel zijn van het succes van dit evenement. Een volgende editie staat al in de stijgers, opnieuw in de zaal in Wezemaal. Deze editie was lekker druk en gezellig, en het evenement wordt gestaag maar zeker volwassen.  

 


Heb je aanvullingen op deze tekst? Neem dan contact op met het Fossiel.net Team.