HOME Artikelen Determinatiedag fossielen in Boxtel 2014
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Doneren

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

Populairste Artikelen

GeorockhopDeterminatiedag fossielen in Boxtel 2014

Op 12 oktober 2014 werd vond de Determinatiedag plaats in het Oertijdmuseum te Boxtel. Dit origineel initiatief van Rene van der Vliet en Jan Boes bood de mogelijkheid voor vele amateur verzamelaars om in contact te komen met kenners in uiteenlopende vakgebieden, en hen hun vondsten ter determinatie voor te leggen. Voor de organisatie en invulling hadden Rene en Jan hun uitgebreide netwerk ingeschakeld. Er waren dan ook diverse specialisten aanwezig, enkele verenigingen (de WTKG en de WPZ) kregen een platform om zich voor te stellen, een paar verzamelaars boden interessante fossielen aan, en ook Fossiel.net was vertegenwoordigd om zich voor te stellen en verzorgde een aanbod aan zeer betaalbare fossielen. De opbrengsten van de verkoop aan de fossiel.net stand worden aangewend voor het onderhoud en verdere uitbouw van deze website.

De stand van Fossiel.net.

Het Oertijdmuseum De Groene Poort bleek een zeer geschikte locatie te zijn voor dit evenement. René Fraaije, directeur van het museum, was erg enthousiast en leidde het geheel mee in goede banen. Het evenement was een goede gelegenheid om dit museum te leren kennen. Hier komen we zeker nog!

De opkomst was meer dan behoorlijk. Het werd een gezellige drukke dag waarbij alle standhouders en de specialisten volop bezoek kregen van verzamelaars en overige bezoekers van het museum. Uit gesprekken met diverse bezoekers leidden we af dat het initiatief zeer goed werd gesmaakt, zowel door diegenen die speciaal voor het evenement naar Boxtel waren afgezakt, als door de reguliere bezoekers, die zich met veel interesse kwamen informeren over de fossielen die ze zagen. De reacties laten er geen twijfel over bestaan dat dit initiatief voor herhaling vatbaar is, en het plan is inderdaad opgevat om dit in 2015 opnieuw te organiseren.

Opbouw van de WPZ en WTKG standen.

Er hebben zich een aantal nieuwe leden bij de vereniging(en) aangemeld en er werden weer een aantal bijzondere vondsten gedetermineerd. Een overzicht van enkele bijzonderheden:

Ook aardig is dat het Brabants Dagblad aandacht aan de determinatiedag heeft besteed: Link naar het artikel.

Vanwege de organisatie worden alle deelnemers aan deze dag bedankt, in het bijzonder de specialisten die hiervoor geen enkele vergoeding hebben ontvangen, de bezoekers die een kleine bijdrage in de kosten hebben betaald en vooral René Fraaije die namens Oertijdmuseum De Groene Poort een groot deel van de ondersteuning op zich wilde nemen.

Fossiel.net dankt op haar beurt de initiatiefnemers Rene en Jan. Dit soort evenementen slaan in grote mate de brug tussen beginners en kenners, tussen amateurs en professionals. Daar blijven we graag aan meewerken. Tot volgend jaar!

 


Heb je aanvullingen op deze tekst? Neem dan contact op met het Fossiel.net Team.