HOME Artikelen Fossiel.net / Hona beurs 2013
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Doneren

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

Populairste Artikelen

GeorockhopFossiel.net / Hona beurs 2013

Op 3 november 2013 vond de tweede editie van de Fossiel.net - HONA Fossielenbeurs plaats. Gezien het succes van de eerste editie, was uitgeweken naar een grotere zaal in Wezemaal bij Leuven. Ook het organiserend team is uitgebreid met de medewerking van de Geologische Vereniging Limburg. Opnieuw was de beurs een groot succes, en hebben honderden bezoekers kunnen genieten van een uitgebreid aanbod en amicale sfeer. 

Qua opzet is deze beurs een beetje een buitenbeentje. Niet enkel de non-commerciële insteek waarbij het aanbod verzorgd wordt door enthousiaste amateurpaleontologen, is bijzonder, maar ook de eigen deontologie een het aanbod dat 100% paleo is. De toegang was eveneens gratis en er is geen standgeld gevraagd. Hierdoor blijven de prijzen ook laag en kon je bij tijden zelfs verbluffende koopjes doen. Ook ruilen behoort tot de mogelijkheden. 

De nieuwe locatie valt erg in smaak bij bezoekers en standhouders. De zaal is erg ruim en bestaat uit drie delen, en grote zaal, een kleine zaal met bar, en een podium waarop deze keer zich de Fossiel.net stand bevond. Ondanks het feit dat de zaal een stuk groter was dan de vorige editie, was ze bij tijden goed gevuld tot zelfs gezellig druk. 

De Fossiel.net stand wordt klaargezet (Foto: HONA).

We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze vernieuwde website voor te stellen. Terwijl doorlopend informatie en screenshot van de nieuwe site werden geprojecteerd, kregen geïnteresseerden uitleg over de nieuwe functies en toekomstplannen. Voor de gelegenheid hadden we koekjes voorzien, die eveneens goed in de smaak vielen. Daarnaast hadden we ook nog eens het plezier om ons vierde teamlid Johan voor te stellen. Opnieuw een feestelijke editie, dus. 

Voor onze leden was deze beurs een goede gelegenheid om elkaar en het team eens in het echt te ontmoeten, en vele leden waren zelfs van ver uit Nederland afgezakt om dit evenement mee te pikken. Dit gaf een bijzondere mix van dialecten in de zaal, waarbij puur Hollands werd gemengd met plat Lèives. Een Belgisch biertje erbij en iedereen begrijpt mekaar. Het podium met de Fossiel.net stand werd zo een ontmoetingsplek voor mensen die mekaar al lang kennen, maar elkaar nog nooit ontmoet hadden. Speciaal. 

Gezellige drukte op de beurs (Foto: HONA).

Ook de bar draaide op volle toeren en het aanbod aan drank, versnaperingen en broodjes was sterk uitgebreid ten opzichte van vorig jaar. En opnieuw werd het gesmaakt. 

Drank en hartige broodjes (Foto: HONA)

De Fossielenbeurs was wederom een groot succes, niet in het minst dank zij de vlekkeloze organisatie onder deskundige coördinatie van Danny Alexandre en de vele vrijwilligers die een handje toestaken voor, tijdens en na dit event. We willen HONA bedanken voor het initiatief en hopen deze succesvolle samenwerking nog lang te kunnen voortzetten. Tot volgend jaar!

Een zicht op de grote zaal bij de aanvang van het opruimen na een succesvolle dag (Foto: Fitch). 

Meer foto's van de beurs kan je vinden op de website van HONA.

 

 

 


Heb je aanvullingen op deze tekst? Neem dan contact op met het Fossiel.net Team.