HOME Artikelen Mill: een speciaal geval
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Doneren

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

Populairste Artikelen

GeorockhopMill: een speciaal geval

Vandaag de dag is de rust in Mill weergekeerd, maar dat is in recente tijden wel eens anders geweest.
 
Gedurende de afgelopen decennia heeft de zandzuigerij bij Mill (Langenboom) een bijzondere reputatie opgebouwd onder fossielenliefhebbers. Dit natuurlijk eerst en vooral omwille van de prachtige haaientanden en andere fossielen uit het Mioceen en Plioceen die er gevonden konden worden. Maar daarnaast ook omwille van de creativiteit van de zoekers om deze juweeltjes uit de modder te vissen.
Naast de traditionele wijze om fossielen te zoeken is er in Mill een nieuwe vindmethode ontwikkeld. Was het eerst gewoon om met een zeefje en een schopje, dan is in Mill rigoureus met die traditie gebroken. De zoekers bewogen zich steeds dichter naar de spuitmond toe, om toch maar het beste schepje te hebben. De handzeefjes werden steeds groter, en innovatieve technische aanpassingen werden gecopieerd, getest en verbeterd.
 
Dat heet evolutie!
 
Doorheen dit evolutionair proces ontwikkelden de zeefjes uiteenlopende vreemde vormen, handvaten en wieltjes. Ook de kledij van de zoekers vertoonde sporen van adaptatie aan natte condities: groene en gele waadpakken en oliejassen werden steeds lijviger, verhullender. Gaandeweg paste ook de zoeker zich aan. De ogen als zintuigen werden minder belangrijk, en de zoeker ontwikkelde een buitengewone tastzin. De Millse Modderman (H. sapiens var. aquaterrestris) waren geboren. In wat een tijd van overvloed en kameraardschap zou blijken, verdrongen de Millse moddermannen en -vrouwen zich onder de spuit, in een amateurpaleontologisch feestbanket dat zijn gelijke niet kende.
 
Millse Moddermannen in hun natuurlijke habitat.
 
 
Dat het niet altijd van een leien dakje liep en mensen soms in allerijl een goed heenkomen moesten zoeken laat de volgende foto strip zien:
 
 

"...Ja...Dat issum....!"
 
"...eerst een klein beetje de hik......"
 
"...dan heeft ie de broekhoest....."
 
"...een kuchje........"
 
"....overgeven......"
 
".....Sodeju!"
 
"...Shit ...wat mankeert hem nou...?!"
 
"....ik zoek dekking!"
 
...Wegwezen...redde wie zich redde kan!
 
 
Met dank aan Hogst (Poilu).
 

Heb je aanvullingen op deze tekst? Neem dan contact op met het Fossiel.net Team.