HOME Artikelen Fossiel.net weekend, zaterdag 21 en zondag 22 juni 2008
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Doneren

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

Populairste Artikelen

GeorockhopFossiel.net weekend, zaterdag 21 en zondag 22 juni 2008

Het fossiel.net weekend van twee jaar eerder was een erg groot succes. De roep voor een nieuw fossielweekend werd steeds luider op het forum, en dat resulteerde in het fossiel.net weekend aan de Noord Franse kust op 21 en 22 juni 2008.

Sommigen verzamelden zich al vrijdagavond op de camping in Peuplingues. De rest kwam zaterdagmorgen vroeg. Op de camping hadden we achteraan een geheel eigen veldje voor de hele groep. De groep bestond uit 25 mensen, een mooi aantal.

Patrick had gezorgd voor een professioneel ogend afdak van zeil. Zelfs grote tafels waren aanwezig! Elke keer als iemand iets nodig had, bleek Patrick dat uit zijn bus te kunnen toveren. Zelfs koffie en verse eieren bleek hij aan gedacht te hebben. Patrick, bedankt voor de goede zorgen!

Het afdakje met een gedeelte van de groep (Foto: Lowlander)

Veel forumleden ontmoetten elkaar hier voor het eerst. Om de herkenbaarheid te verhogen hadden we naamkaartjes gemaakt met de naam en forumnaam. Ook kreeg iedereen een excursiegids uitgereikt met het programma en een introductie in de geologie van het gebied.

Zaterdagochtend vertrokken we naar het eerste excursiepunt: Cap Blanc Nez. We hadden het goed gepland met de getijden, zodat we overal bij konden komen. Er zijn in de kalksteen vrij veel grotere ammonieten gevonden. Zie ook de Vindplaatsbeschrijving.

Petit Cap Blanc Nez, iedereen begint direct met zoeken (Foto: Lowlander)

's Middags gingen we iets zuidelijker het binnenland in naar de Holcim groeve te Dannes. Niemand van ons was hier nog geweest, dus een gok. Gelukkig pakten de vondsten erg goed uit! Er zijn vele ammonieten gevonden, vrij veel tanden, zee-egels, en diverse andere krijtfossielen. Zie ook de Vindplaatsbeschrijving.

De enorme groeve, op zoek naar een goede plek (Foto: Binbinneke)

Zaterdagavond hadden we een barbecue georganiseerd voor iedereen. Aan alles was gedacht. Verschillende dranken, salade, vlees, vegetarisch. Ruim genoeg voor iedereen. Ook een erg leuk moment om met iedereen nader kennis te maken en bij te praten.

Patrick en Frederik bij de barbecue (Foto: Lowlander)

Tot in de late uurtjes... (Foto: Gerrit-Jan)

Vanwege het succes van de groeve te Dannes hebben we het programma van zondag omgegooid. 's Ochtends nogmaals naar de groeve, en .s Middags naar een terril in België. De tweede keer in de groeve was wederom erg succesvol voor de meesten. Iedereen heeft wel leuke dingen gevonden. Esther vond onder andere een vissenkaakje en een grote haaientand, en Frederik vond zelfs een prachtige kreeftenschaar!

Spectaculaire vondst van een kreeft door Frederik in de groeve Dannes. (Foto: Gerrit-Jan)

Tegen de middag vertrokken de meesten richting de terril bij Mons in België. Niet iedereen kon helaas hier mee naartoe omdat het voor hen niet goed op de route lag. Sven heeft de groep begeleidt naar de terril. De terril waar we speciale toestemming voor hadden gevraagd maakte de beloften meer dan waar. Er zijn prachtige plantenfossielen tevoorschijn gekomen.

De organisatie bestond uit:

- Herman Zevenberg (Webmaster)
- Frederik Lerouge (Frederik)
- Sven Van Uytfanghe (Ziepe)
- Dries Vandewoude (Fitch)
- Patrick de Saeger (Patrick)
- Stijn Goolaerts (Ammun Rah)

Iedereen bedankt voor zijn bijdrage aan dit geslaagde weekend! De sfeer was fantastisch, het eten lekker, de vondsten super en het weer geweldig. Wat wil je nog meer?

Groepsfoto van helaas maar een gedeelte van de groep in de groeve te Dannes (Foto: Fitch)

Verslag: Herman Zevenberg (webmaster)

 


Heb je aanvullingen op deze tekst? Neem dan contact op met het Fossiel.net Team.