HOME Artikelen Excursie groeve Rheine, zaterdag 19 april 2008
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Doneren

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

Populairste Artikelen

GeorockhopExcursie groeve Rheine, zaterdag 19 april 2008

Op initiatief van Gerrit-Jan Tijman zijn we deze dag met ongeveer 20 forumleden van fossiel.net naar de groeve Breckweg in Rheine geweest. Deze groeve ligt net over de Duitse grens bij Enschede. 


Een gedeelte van de groep (Foto: Geleocerdo)

Om 9 uur stonden we met z'n allen op de parkeerplaats bij de groeve. Niet veel laten zijn we de groeve ingelopen, en iedereen zocht snel een goede stek. Een leuk moment ook om een aantal forumleden eindelijk eens in levende lijve te ontmoeten. Om deze heugelijke dag feestelijk te maken had Marietta zelfs ammonietenkoekjes gebakken. Ze waren erg lekker!

In de groeve was niet erg veel vers materiaal uit de goede lagen beschikbaar. Gerrit-Jan was er erg bang voor dat er niets gevonden zou worden, maar dat is gelukkig niet bewaarheid. Halverwege de groeve lagen een heleboel grote brokken steen die door de groep vakkundig gereduceerd is tot een grote hoop gruis. Met vele mooie vondsten tot gevolg!

Een Acanthoceras (Foto: Gerrit-Jan)


Een Acanthoceras (Foto: Gerrit-Jan)

Verschillende grote ammonieten (o.a. Acanthoceras) zijn er gevonden. Ook een zeldzame nautilus, haaientandjes en zee-egels, zelfs een regulaire. De meeste mensen hebben meerdere leuke vondsten gedaan. Patrick (Digging for it) had wel heel erg geluk. Een groevemedewerker gaf hem een ammoniet van ruim 40 cm doorsnede die toch maar in een loods lag te liggen.

 


De gekregen ammoniet (Foto: Digging for it)


Regulaire Zee-egel (Foto: Supergraver)

Goed weer, gelijkgestemde geesten en mooie vondsten. Kortom een topdag. Het was weer een geweldige dag die zeker een vervolg zal krijgen. Gerrit-Jan, bedankt voor de organisatie!

 


Prachtige zeldzame nautilus (Foto: Gerrit-Jan)

 

Verslag: Herman Zevenberg (webmaster)


Heb je aanvullingen op deze tekst? Neem dan contact op met het Fossiel.net Team.