HOME Artikelen Determinatiedag Mill-vondsten, Uden, 9 juni 2007
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Doneren

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

Populairste Artikelen

GeorockhopDeterminatiedag Mill-vondsten, Uden, 9 juni 2007

Deze determinatiedag voor Mill-vondsten is niet een echte fossiel.net bijeenkomst geweest, maar werd wel door een groot aantal forumleden bezocht. De organisatie was in handen van Frans Reijs, Robbie Reijs, Jaap Roos, Harold van der Steen Rene van der Vliet en Frank van Esch. Bedankt voor de leuke dag!

Zaterdag 9 juni 2007

De Mill-dag stond al lang en breed op de kalender en nu was het eindelijk zo ver. Een regenachtige dag dus perfect om een bijeenkomst te houden. Op de dag zelf werd ik door onze webmaster gevraagd om een verslag te schrijven. Zo, bij deze dan! Na een ritje met de auto vonden we de hal gemakkelijk omdat de (haaientanden) borden duidelijk de route aangaven. Daar aangekomen konden we de auto goed parkeren en liepen we naar binnen.

Een mooie grote hal met allemaal tafels, microscopen en mooie bakken waar spullen mooi in uitgestald konden worden. Er was echt aan alles gedacht, er stonden zelfs blokken met blaadjes op tafel zodat er van alles genoteerd kon worden. Omdat we te vroeg waren konden we zo doorlopen en waren de meeste mensen binnen druk aan de gang met het verplaatsen van tafels en hun vondsten een mooi plekje te geven. We hebben betaald voor de entree en kregen een stempel zodat we de hele dag in en uit konden lopen. De mooie stukken uit verschillende verzamelingen werden in de bakken gelegd, maar ook andere bakken en kisten kwamen al snel te voorschijn. Er lagen allerlei indrukwekkende botten, maar ook mini-haaientandjes en mooie schilderijen die ook goed bekeken werden. Het was een goed overzicht van de vele dingen die in Mill gevonden worden.

Al snel druppelden er meer mensen binnen vanuit heel Nederland, België en Duitsland en het kletsen, discussieren en bijpraten kwam snel op gang. De organisatoren: Rene van der Vliet, Robbie en Frans Reijs, Harold van der Steen, Jaap Roos en Frank van Esch waren druk in de weer om iedereen te voorzien van alle gemakken.

Verder waren er veel specialisten die zich volgens mij niet verveeld hebben:

Zij hebben ons allen veel geholpen met het determineren van alle vondsten uit onder andere Mill. Ze werden soms haast overladen met spullen en vragen. Er werd goed uitleg gegeven en soms zelfs met tekeningen werd duidelijke gemaakt waar het nu precies zat of wat het was. Niet alleen de expert, maar ook medeverzamelaars hielpen elkaar met determineren en uitzoeken wat het allemaal was.

Ook voor een hapje en een drankje was gezorgd en alle deskundigen werden voorzien van dit lekkers. De rest van de bezoekers konden zelf bij de patatkraam wat lekkers kopen en er werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. De verrassing van www.fossiel.net (voor het 5 jarig jubileum) bestond uit lekkere koekjes waar iedereen van gesmuld heeft.

Er werden veel foto's gemaakt van verzamelingen en er waren al foto's van Mill en de verse vondsten aldaar. Ook was fotograaf Pedro van de partij die allemaal kiekjes maakte van het mooiste en bijzonderste materiaal. Iedereen stond boven de bakken te kijken en druk met elkaar te praten en ook de ruilhandel was in gang en er werden druk allerlei zaken van eigenaar verwisseld.

Van beginners tot gevorderden iedereen gaf zijn ogen de kost. Ook de emmers met gruis die beschikbaar waren gesteld werden meegesleept naar de auto, waar soms nog veel meer materiaal in lag. Overal waar je keek zag je mensen druk met fossielen in de weer. Er waren veel 'vaste klanten' uit Mill en veel bekenden van het forum. Het was reuze gezellig en ik heb in ieder geval veel bijgeleerd Het was een geweldige dag die zeker voor herhaling vatbaar is!

Verslag: Marleen Schouten (Nijntje)


Heb je aanvullingen op deze tekst? Neem dan contact op met het Fossiel.net Team.