HOME Artikelen Fossiel.net dag in het Natuurhistorisch Museum in Maastricht, 26 november 2005
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Doneren

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

Populairste Artikelen

GeorockhopFossiel.net dag in het Natuurhistorisch Museum in Maastricht, 26 november 2005

De eerste Forum / fossiel.net-dag in Maastricht was een zeer geslaagde middag! We waren met een stuk of 20 mensen. Helaas konden een aantal mensen niet komen vanwege de slechte weersomstandigheden (sneeuw....).

Het ochtendprogramma om in groeve 't Rooth te gaan zoeken kon helaas niet doorgaan vanwege de sneeuw. Dat weerhield sommige fanatiekelingen er niet van om toch een poging te wagen!

Om twee uur was iedereen er zo'n beetje, en begon iedereen zijn vondsten uit te pakken. John Jagt was helaas ziek, dus Anne Schulp heeft het determineren op zich genomen. Tussen de vondsten zaten een paar zeer leuke dingen! Paul en Maarten (DinoDolsjes) hadden onder andere een stuk van een onbekende jonge schildpad. Verder had iemand nog een misvormde belemniet, en de mosasauruswervels van Arno stonden ook erg in de belangstelling.
Anne heeft van deze vondsten foto's gemaakt zoadat verder kan worden uitgezocht wat het is, en er misschien verder onderzoek naar kan worden gedaan.

Na het bekijken van elkaars vondsten heeft Anne een lezing gegeven over de Mosasaurussen en de stand van het onderzoek momenteel. Onder andere kwamen vondsten uit Brazilië, Rusland, en Angola aan bod, en de stamboom van de verschillende soorten. Hierna hebben we in het museum een rondleiding gekregen en zijn we nog in het uitgebreide depot wezen kijken. Er staan hier enkele honderdduizenden specimen opgeslagen, zowel fossielen als andere natuurhistorische objecten.

 

 
Het determineren en bekijken van vondsten.

 


Anne Schulp verteld over de Mosasaurus.


Het depot van het museum.


Sneeuw in de groeve Marnebel

Met dank aan het Natuurhistorisch museum in Maastricht en Anne Schulp voor de locatie en de activiteiten!


Heb je aanvullingen op deze tekst? Neem dan contact op met het Fossiel.net Team.