HOME Artikelen K-Pg grens
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Paleotime-NL 2020

Op 12 maart heeft de Nederlandse overheid besloten dat in heel Nederland alle evenementen met meer dan 100 bezoekers moeten worden afgelast. Dit betekent dat wij als organisatie van PaleoTime-NL genoodzaakt zijn om ons evenement af te gelasten. PaleoTime-NL 2020 gaat niet door.

Klik hier voor meer informatie

Doneren

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

Populairste Artikelen

GeorockhopK-Pg grens

Op de K-Pg grens heeft een massa-extinctie plaatsgevonden. Door de inslag van een meteoriet is er een krater ontstaan van 180 kilometer bij het plaatsje Chicxulub, Yucatan, Mexico. De inslag heeft wereldwijd grote gevolgen gehad voor het klimaat en het leven.

Onder andere de dinosauriers en de ammonieten stierven hoogstwaarschijnlijk uit door deze inslag. Ook veel soorten koralen, zee-egels en bivalven overleefden deze periode niet.

Op de K-Pg grens is inmiddels op vele plekken in de wereld een Iridium anomalie gevonden. Dit is een ongebruikelijke afwijking in de hoeveelheid van het element iridium. Iridium komt in de aardkorst slechts heel weinig voor, maar in meteorieten en kometen komt het voor in grote hoeveelheden. De vondst van een laag met abnormaal grote hoeveelheden iridium wordt dan ook als bewijs gezien van een meteorietinslag op Aarde.

 


Heb je aanvullingen op deze tekst? Neem dan contact op met het Fossiel.net Team.