HOME Artikelen Ontsluiting
Facebook Fossiel.net In English In het Nederlands

Mededeling


Bouw mee aan Fossiel.net!
Hoe kan ik helpen?

Paleotime-NL 2020

Op 12 maart heeft de Nederlandse overheid besloten dat in heel Nederland alle evenementen met meer dan 100 bezoekers moeten worden afgelast. Dit betekent dat wij als organisatie van PaleoTime-NL genoodzaakt zijn om ons evenement af te gelasten. PaleoTime-NL 2020 gaat niet door.

Klik hier voor meer informatie

Doneren

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

Populairste Artikelen

GeorockhopOntsluiting

Een ontsluiting is in de geologie een plek waar in-situ gesteente aan de oppervlakte komt en bestudeerd kan worden. Dit kunnen zowel van natuurlijke oorsprong zijn (ten gevolge van erosieprocessen), als van anthropogene oorsprong (vb. weginsnijdingen, bouwputten en groeves). Ontsluitingen zijn belangrijk om de geologie in een gebied te kunnen bestuderen. Als er geen natuurlijke ontsluitingen zijn kunnen er boringen worden gedaan.

De mate waarin er natuurlijke ontsluitingen aanwezig zijn in een landschap is functie van een aantal uiteenlopende parameters:

De bereikbaarheid van ontsluitingen is onder meer functie van de antropogene factoren zoals de mate waarin het landoppervlak verzegeld is (bebouwing, asfalt, etc.) en de mate waarin het geprivatiseerd is. 

Ontsluiting van het Cenomaan aan de klifkust van Cap Blanc Nez, Frankrijk


Heb je aanvullingen op deze tekst? Neem dan contact op met het Fossiel.net Team.