paleontica-logo
Dit artikel moet gereviewd worden. Het kan daarom zijn dat de inhoud en/of de opmaak niet juist zijn.

 

Website Help voor Fossiel.net

Voordat u berichten kan plaatsen op het forum, moet u zich eerst registeren. U kunt uzelf registreren door op 'Registreren' te klikken. Het lezen van berichten kan zonder registratie. Bij het registreren zijn de naam, gebruikersnaam, wachtwoord en emailadres verplicht. De Homepage en handtekening zijn optioneel.
Na de registratie klikt u op 'Hoofdpagina Forum' en vervolgens kunt u inloggen op het Forum.

Ik kan niet inloggen

Als het inloggen niet lukt, check dan of "Cookies" worden toegestaan op je webbrowser. Dit kun je aanpassen in je internet instellingen van je browser.

Mocht het nog niet lukken om in te loggen, ga naar de pagina Reset fossiel.net Cookies.

Als het na deze aanwijzingen nog steeds niet lukt om in te loggen of je profiel te bewerken, neem dan even contact op.

Subforums
Het Forum bestaat uit een aantal subforums. Er staat bij de desbetreffende Forum een klein stukje uitleg van het forum. Probeer alstublieft de berichten in de goede forums te plaatsen. Zo wordt voorkomen dat berichten naar het juiste Forum verplaatst moeten worden, en blijft de overzichtelijkheid gehandhaafd.

Er is ook een internationale versie van het forum via english.fossiel.net (of klik op het engels vlagje rechtsboven). Op deze site kan met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord worden ingelogd. De voertaal is er het Engels.

Beheerders of Moderators
Je zult op het Forum wel eens beheerders tegenkomen. Zij zijn bevoegd om discussies of individuele berichten te sluiten, te verplaatsen, samen te voegen of te verwijderen. Zij kunnen ook  gebruikers limiteren of verwijderen. Zie de ledenregels voor meer informatie.

De huidige beheerders:

Webmaster
Herman Zevenberg

Frederik
Frederik Lerouge

FossilDude
Johan Vellekoop

Smaug
Richard Lausberg

Antwoorden of nieuwe discussie?
In een Forum bestaan verschillende zogenaamde 'Discussies'. Deze zijn te herkennen aan . Dit is een groep berichten die allemaal antwoorden op elkaar zijn. Als u over een bericht in een discussie een antwoord wilt schrijven, of commentaar leveren, doet u dat door op de knop  te klikken. Uw bericht wordt onderaan de discussie toegevoegd. Als u het wilt hebben over een nieuw onderwerp, kunt u een nieuwe discussie starten door de knop te gebruiken. Als je iemand wilt citeren kan je de link "Bericht bijvoegen in Antwoord" gebruiken, onder ieder bestaand bericht. De geciteerde tekst kun je gedeeltelijk of geheel laten staan. Laat de systeemcodes [quote] en [/quote] staan en begin je berichtje na [/quote]! Berichten plaatsen kan alleen als je bent geregistreerd als gebruiker en bent ingelogd. Inloggen kan op elke pagina van de website.

Geblokkerde Discussies 
Oude discussies zullen op een gegeven moment automatisch worden geblokkeerd als er al een tijdje geen antwoorden meer geplaatst zijn. De berichten blijven nog wel op het forum staan en je kan ze nog lezen, maar je kunt niet meer antwoorden. Gesloten discussies zijn te herkennen aan 

Als je een gesloten discussie wil heropenen kan je een verzoek sturen naar ons info-adres, vergezeld van een link naar het topic.

Afbeeldingen plaatsen in berichten
Je kunt afbeeldingen bijvoegen in een bericht. Op het scherm van het te plaatsen bericht moet dan eerst de afbeelding worden gekopieerd naar deze website. Voordat je een antwoord neerschrijft, klik je bovenaan bij ‘eventueel eerst een plaatje toevoegen’ op “bladeren…”. Je bladert naar de plaats waar je de foto op je computer hebt opgeslagen. Selecteer het fotobestand en klik op "Afbeelding Opslaan". De foto wordt nu naar de server gekopieerd, en een kleine versie van je foto verschijnt op de pagina.

Het is alleen mogelijk om een bestand te kopiëren als het een JPG of GIF bestand is. Nadat het bestand is gekopieerd naar deze website, kan je verder gaan met het typen van je bericht. Het is mogelijk meerdere afbeeldingen toe te voegen aan een bericht door het bovenstaande te herhalen. Voeg vervolgens eronder de tekst toe die je wilt, druk op “verzend antwoord” en klaar is Kees (of Piet, voor de Belgen)!

Foto's invoegen via [img] codes is niet mogelijk op dit forum. Het plaatsen van een losse link als tekst is wel mogelijk. Deze wordt automatisch aanklikbaar gemaakt.

Let erop dat je foto's scherp en duidelijk zijn. Fotografeer indien mogelijk de vondst onder enkele verschillende hoeken. Voorzie de foto van een maataanduiding. De grootte van de vondst is vaak een belangrijk determinatiekenmerk. Onduidelijke of onscherpe foto's voegen niets toe en kunnen door de beheerders van het forum verwijderd worden!

Zie ook de Fotografie pagina voor tips voor het maken van digitale foto's van fossielen!
(deze handleiding is ook geschikt voor mineralen en gesteenten)

Handige functies
Je kunt in een discussie naast een bericht direct doorklikken naar gegevens van de schrijver van het bericht via deze handige ikoontjes:
Gebruikersprofiel
E-mail adres
Homepagina
 Foto's eigen collectie
Bijdragen aan het Determinatiesysteem Fossielen
 Bijdragen aan het Determinatiesysteem Mineralen
Bijdragen aan de Geologie Foto-database

 Foto's in de Locatie-database

In een Forum kunt u nieuwe berichten en discussies herkennen aan . Berichten waarin veel activiteit is, worden aangegeven met een vlammetje: 

De zoekfunctie van de website (boven, rechts) kan gebruikt worden om alle modules van de site te doorzoeken, inclusief het forum.

Lidsoorten
Na de registratie bent u eerst Junior lid. Als u meer dan 50 berichten hebt geplaatst wordt je gewoon lid. De overgang naar Senior lid ligt bij 100 berichten. Tevens moet je minimaal een jaar lid zijn om seniorlid te worden. De beheerders zijn te herkennen aan de tekst Beheerder. De beheerders kunnen in voorkomende gevallen handmatig het type gebruiker aanpassen.

Smileys
In je berichten kun je onze eigen helmboswuivende smilies gebruiken. Je typt de bijbehorende code in, en de smiley verschijnt vervolgens in het gepubliceerde bericht.

???

;)

8)

:-o

:(

:)

:X

:S

:D

:P

Teksteffecten
Het is mogelijk om vette, schuine of onderstreepte tekst te maken in een bericht door de volgende tags te gebruiken:

[b] deze trilo is vet [/b] intypen wordt: deze trilo is vet
[i] soortnamen [/i] wordt: soortnamen

[u] ik wil dit toch even benadukken [/u] wordt: ik wil dit toch even benadrukken

Mijn Profiel wijzigen
Je kunt je gegevens in je profiel (zoals wachtwoord, emailadres, homepage en aanvullende informatie) zelf wijzigen. Log eerst in op het Forum en klik door naar "Profiel bewerken". Hier kun je vervolgens je gegevens bewerken, zowel je profiel als jouw bestanden in de database.  

Mijn Verzameling
In het onderdeel Mijn Verzameling is het mogelijk foto's te plaatsen van je eigen vondsten. De foto's zijn toe te voegen via je eigen Profiel op het forum (zie boven). Het is niet toegestaan om andere dan fossielen, gesteenten en mineralen foto's toe te voegen. Je kunt per foto ook uitleg erbij zetten.

 Dit icoontje staat naast elk bericht van een gebruiker die foto's heeft geplaatst in "Mijn Verzameling". Door op het ikoontje te klikken kun je meteen de verzameling van die gebruiker bekijken.

Determinatiesysteem
Een aantal geselecteerde forumleden hebben toegang tot het Determinatie systeem. Zij kunnen rechtstreeks foto's toevoegen aan het Determinatiesysteem Fossielen, Mineralen of Geologie. Deze leden kunnen foto's toevoegen en de bijbehorende gegevens wijzigen via hun profiel. De foto's en beschrijvingen moeten voldoen aan de regels en instructies die daar staan vermeld.

Anderen kunnen foto's insturen via de formulieren

  Dit icoontje staat naast elk bericht van een gebruiker die foto's heeft bijgedragen aan het Fossielen Determinatiesysteem.

Locatie Informatie
Sommige locaties zijn erg kwetsbaar, en daarom zijn niet alle beschrijvingen voor iedereen beschikbaar. Na het inloggen hebben leden toegang tot meer locatiebeschrijvingen. Ook is het locatieforum alleen leesbaar voor leden. Meer informatie over ons locatiebeleid vind je in de Ledenregels.

Feedback

Mist er iets op deze pagina? Of klopt er iets aan de tekst? Meld het ons.

Doneer

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom vragen wij onze gebruikers ons te helpen.

0.0%
Percentage van ons maanddoel gehaald deze maand

 Ik wil meer weten

Geo Kalender

Adv. GeoRockShop